Nu kan du få teleskoplæsser på bælter
Med bælteundervogn kan den knækstyrede teleskoplæsser fra britiske Moorend færdes på blød jord uden at lave spor.

På den netop afholdte maskinudstilling, Lamma, i England, viste firmaet Moorend deres teleskoplæsser med bælter.

Maskinen er oprindeligt den knækstyrede TM 320s fra JCB, som Moorend har ændret fra at køre på hjul til at køre på bælter.

Bælterne, der fremstilles af canadiske Soucy, gør maskinen langt mere skånsom overfor jordoverfladen, end hvis den havde traditionelle hjul. Det er både en fordel når der køres omkring på gården i vådt føre, men også ved kørsel på eksempelvis græsstykker, eller ved stabling af baller på marken, da den laver færre spor. Samtidig ødelægges jordoverfladen mindre. Endelig har maskinen en evne til at holde sig kørende under forhold, hvor en hjulmaskine ville køre fast.

Maskinen har været igennem en testfase og sælges eller udlejes nu via Moorend. De eneste to ulemper, der nævnes, er dels, at merprisen er cirka 400.000 kroner, dels at topfarten reduceres fra 40 til 32 kilometer i timen.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.