Opsigtsvækkende handel kan føre til flere danske radrensere

Egentlig kan det lyde som et farvel, når Väderstad overtager Thyregods radrensere. Men handlen kan vise sig at blive vejen til at producere langt flere enheder i Danmark.

Win-win.

Sådan betegner medejer og formand Peter Hansen hos den danske maskinproducent Thyregod salget af Thyregods radrensere til Väderstad.

- Vi har foreløbig lavet en aftale, hvor vi fortsætter fremad som OEM-prodcuent på produktet. Der er ikke noget, som er sikkert i al evighed. Vi producerer frem til, at det bliver rødt(i 2024 red.). Og så satser vi på, at det kommer vi til at forsætte med. Vi har en rigtig god dialog med dem og forventer, at de vil kunne løfte salget betragteligt, siger Peter Hansen til LandbrugsAvisen. 

Med Väderstads brand og muskler i markedet og store forhandlernetværk i store dele af verden er forventningen derfor, at det er et område, som kan komme til at vokse yderligere for Thyregod i de kommende år, selvom Väderstad fra 1. juni har overtaget rettighederne til Thyregods produkter indenfor mekanisk ukrudtsbekæmpelse.

For Peter Hansen er udviklingen naturlig i en tid, hvor andre store producenter også kigger intenst mod den del af redskabsprogrammerne.

- Vi så for nylig, at Kverneland også annoncerede et opkøb i radrensere ligesom mange af de andre store som Lemken, Amazone, Horsch også er gået den vej. Väderstad har også været rundt og kigge, hvad der var på markedet, fortæller Peter Hansen og forklarer, at processen har kørt i det meste af sidste år, hvor det hele startede med en mail, siden den første kop kaffe i selskab med svenskerne og mere intense møder og forhandlinger, inden der til sidst kom en handel med penge på bordet.

For Thyregod er rationalet, at det ikke er salg af et guldkalv, som man så stille og rolig hygger sig med.

- Det er spændende for Thyregod, og også det rigtige for produktet. Vi har arbejdet i mere end 20 år med det produkt, men vi magter ikke at komme ud så bredt og få de forhandlerstrukturer, som vi gerne vil. Vi kan sælge i Danmark og lidt lande omkring os, og derfor er det en fantastisk mulighed for produktet at få den markedsmulighed med Väderstad, siger han.

Peter Hansen er en af the grand old men i den danske maskinbranche – og har selv været med til at sælge tre landbrugsmaskinfabrikker til Kongskilde tilbage i 1990’erne. Derfor er det ikke den største handel i hans historik i branchen. At handlen er stor og vigtig for Thyregod lægger han ikke skjul på.

- Det er som, hvis du har datter, der er giftemoden. Det er hårdt at sige farvel, men man håber, at hun kommer et bedre sted. Vi giver noget videre, vi er glade for, men der er mange andre spændende udfordringer, så vi kommer ikke til at kede os, siger han med henvisning til, at pengene fra Väderstad-handlen geninvesteres i produktudviklingen hos Thyregod.    

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.