Sådan et gylletræk har du aldrig set: Xerion med tank på ladet
For første gang har en dansk maskinstation investeret i en Claas Xerion Saddle Trac med en Zunhammer gylleopbygning på ladet.

I den kommende uge ruller et specielt gylletræk ud på markerne i det Nordjyske. Ørvad Maskinstation har investeret i en helt ny Claas Xerion 4000 Saddle Trac fra Almas Agro. Den 435 hestes stærke traktor er udstyret med en Zunhammer gylletank på ladet, og det er første gang det ses i Danmark.

Saddle Trac-udgaven af Xerion’en betyder, at kabinen sidder helt fremme på traktoren. Det giver plads til Zunhammer-tanken, der er på 16 kubikmeter. Traktoren har permanent firehjulstræk og skal foruden tanken blandt andet trække en 12 meter græsnedfælder.

Set på Youtube

Det hele startede med et klip, som Kenneth Jensen – søn af Kurt Jensen den ene medejer af Ørvad Maskinstation – havde set på Youtube.

Traktorfører skriver gylle-digt: Jeg blev træt af at få smidt en finger i hovedet Kvæg · Mark · Svin Fredag 5. februar 2016 · 14:09

Herefter tog virksomheden kontakt til Mads Christiansen hos Almas Agro, hvor han gik i gang med at opsøge information maskinkombinationen, som ikke hidtil er set på danske breddegrader. En tur til Tyskland for at se et eksemplar af sættet overbeviste Ørvad Maskinstation.

Maskinstationen forventer at udbringe 50.000 kubikmeter gylle med den nye Xerion, der også kan køre dogwalk for at minimere strukturskader i marken, oplyser Almas Agro.

Mærket Claas er ikke helt nyt for Kenneth og Kurt Jensen. Virksomheden har i forvejen erfaringer med både Jaguar finsnittere, Lexion mejetærskere og traktorer i de grønne farver.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.