Solgte verdens største siloanlæg: Her er plads til 1,38 mio. ton hvede
Cimbrias megastore siloanlæg er blevet taget i brug i Ægypten. En ordre, der blev landet i 2015 til en værdi af 665 mio. danske kroner.

Cimbria, der har danske rødder og hovedkontor i Danmark, men som nu er købt af Agco, kunne i 2015 smile, da virksomheden fik en kæmpeordre til en værdi af intet mindre end 665 mio. danske kroner.

Ordren bestod af 23 siloanlæg, der hver især har en kapacitet på 60.000 ton hvede. Forleden blev de 23 anlæg officielt overdraget til kunden og taget i brug ved en ceremoni, hvor Egyptens præsident H.E Abdel Fattah El Sisi stod for indvielsen sammen med sin premierminister og tre øvrige minstre.

Ordren er formentlig den største ordre nogensinde inden for opbevaring af korn. Og der er tale om verdens måske største silo-anlæg, de 23 anlæg summeret. I alt kan de nemlig rumme 1,38 mio. ton hvede.

Alle anlæg i brug

Allerede tilbage i april startede høsten i Ægypten. Derfor er samtlige 23 siloanlæg i operation. De har alle egen indlægnings- og rensefaciliteter, og geografisk er de spredt fra Middelhavet og Suez-kanalen hele vejen ned til Aswan. Dertil kommer et anlæg 600 kilometer vest for Aswan.

Ordren hos Cimbria inkluderede såvel design som ingeniørarbejde, leverance af transportudstyr, rensere, laboratorieudstyr samt elektronik og kontroludstyr.

Det tog i alt ni måneder at levere de mange dele, som fyldte i alt 1.400 skibscontainere.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.