Traktorchef: Ventetiden er kortere, men kan stadig være dobbelt så lang som før corona

Øverste ansvarlige for Fendt, MF og Valtra kalder det langt lettere at producere nu end for et år siden, men der er stadig flere måneder for lang ventetid, mener han.

Det går langt bedre med at få produceret nye traktorer og maskiner, når ordrerne kommer ind, end det gjorde for et år siden.

Men der er stadig udfordringer med at nogle leverancer fra underleverandører, som betyder, at vi stadig ikke er tilbage på normale forhold som før Covid-19-krisen.

Sådan lyder det fra Agcos topchef Eric Hansotia, der gør status i forbindelse med et nyt kvartalregnskab.

- Hvis vi sammenligner med under Covid, så er ventetiden lavere nu, men der er måske dobbelt så lang som normalen før Covid. Vi vil stadig gerne være hurtigere, så landmændene ikke skal vente så lang tid, som de gør nu på deres efterspurgte produkter, siger han i forbindelse med et telefonmøde med analytikere, som følger Agcos virksomhed tæt.

Ifølge Eric Hansotia vil man gerne halvere ventetiden, som ifølge Agco på deres amerikanske fabrikker på visse produkter ligger på ni måneder fra ordren kommer ind og produktet er sendt ud til kunden i den anden ende.

Ifølge Agco er situationen dog lysnet en hel del. Således har man i dag reduceret antallet af maskiner, som kun var blevet produceret halvfærdige på grund af mangler på en eller flere komponenter med 60 procent i forhold til for et år siden.

- Vi er ikke helt, hvor vi gerne vil være endnu, men hvis vi sidste år skulle håndtere (disruption) fra ti leverandører til et produkt sidste år, så har vi stadig udfordringer med en eller to på nuværende tidspunkt, lyder det fra Agcos CFO Damon Audia.   

Agco omsatte i seneste kvartal for næsten 26 mia. danske kroner.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.