Ugens maskine: Svensker med lethed

Lettere, stærkere og med mere finesse. Sådan er den nye svenske Överum CX2 vendeplov.

Överum, der i 1995 introducerede Överum CX-ploven, er på vej med efterfølgeren, som er blevet både stærkere og lettere. Den nye Överum CX2 er som forgængeren en tre- til fem-furet liftophængt vendeplov i mellemklassen til traktorer med op til 160 hestekræfter. Nyheden har fået en stærkere og lettere rammekonstruktion, som afløser den hidtidige CX-konstruktion.

Hver fredag samler vi op på en aktuel maskine. Denne fredag serverer vi fem ting, der er værd at vide om den nye Överum CX2.

1. reduceret vægt

Den nye ramme er en smidig konstruktion i højstyrke-stål, som ifølge producenten er 40 procent stærkere end hidtil. Det reducerer vægten på ploven, samtidig med at styrken og holdbarheden er øget. Det er en åben konstruktion med god plads til, at planterester kan passere.

 

2. Lav vedligeholdelse

Furebredden er justerbar i fem trin fra 14 til 22 tommer (35-55 cm) mod tidligere tre trin fra 14 til 18 tommer. Justeringen sker via en række af huller til hver underplov. De få bevægelige dele medfører et lavt vedligeholdelsesniveau.

 

3. Automatisk centrering

De større CX2-plove kan udstyres med en ny hydraulisk cylinder, der automatisk centrerer ploven før vendingen. En løsning der anbefales til modellerne med fire og fem furer, hvor der arbejdes med furebredder på 18 tommer eller mere.

 

4. Over eller under

CX2-ploven har valgfri under- eller overvending. Med undervending reduceres behovet for løftehøjde. Overvending er en fordel, hvis der køres med jordpakker, men det kræver samtidig mere løftekapacitet.

 

5. Færre svejsninger

Antallet af svejsninger på rammen er reduceret, og alle komponenter boltes nu på med hærdede bolte, hvad der resulterer i en enkel og stærk rammekonstruktion og samtidig gør CX2 ploven meget fleksibel.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.