Volvo BM’s sidste stortærsker forblev en prototype
Volvo BM S980-mejtærskeren blev aldrig færdigudviklet.

I 1971 stoppede Bolinder-Munktell med at producere store mejetærskere. Niklas Larsson beretter, i det seneste nummer af TraktorTech, om sin tid som pilot på maskinerne.

Den første mejetærsker, jeg fik ansvaret for at køre med, var en BM Volvo S950. Den var fra 1968 og havde kørt på en større gård fra ny med et 14 fods skærebord. Det var en rigtig han.

Udviklingen hjemme hos os fulgte ganske godt den, som man havde hos Bolinder-Munktell. Da BM besluttede sig for at stoppe produktionen af de store modeller af mejetærskere på fabrikken i Hallsberg, indgik man en aftale med Claas i det daværende Vesttyskland i efteråret 1971.

Aftalen indebar, at BM skulle slutte med at fremstille S950- og S900-modellerne. Derudover måtte man stoppe med den nye S980-model, som var under udvikling. Til gengæld kunne BM købe mejetærskere hos Claas og tilpasse dem til det svenske marked.

Læs hele Niklas Larssons beretning og meget andet i det nye nummer af TraktorTech, der udkom tirsdag den 25. juli. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Landbrugsmedierne.dk/abonnement. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.