Merrild: Delegeretmødet er vigtigt – men kan måske slankes

Hans Damgaard foreslår at skære på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde. Martin Merrild siger, at antallet af delegerede løbende fastsættes og skal passe til resten af strukturen.

Skær på delegeretmødet, måske ved at mindske antal delegerede eller korte det ned til en dag. Sådan lyder forslaget fra Hans Damgaard, formand for Kolding Herreds Landboforening, efter de selv har slanket deres bestyrelse fra 12 til 10 medlemmer.

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, siger, at mødet er meget vigtigt for medlemmerne, men at der måske kan slankes.

”Antallet af delgeret fastsætter vi løbende, og det er til overvejelse, om antallet af delegerede svarer til den struktur vi har i foreningerne,” siger Martin Merrild.

Et andet forslag er at skære delegeretmødet ned til én dags varighed.

”Vi skal ikke bruge længere tid på det, end det giver mening for de delegerede at deltage i. Der er rigtig mange emner, som jeg gerne vil involvere de delegerede i,” siger Martin Merrild.

Delegeretmødet nedbryder afstand

Men for L&F-formanden er det vigtigt at understrege, at delegeretmødet er meget vigtigt.

”Det er en af vores helt store udfordringer at være tæt på medlemmerne, og vi skal arbejde på at have den mindst mulige afstand mellem bestyrelsen, og det der foregår blandt medlemmerne. Der synes jeg, at delegeretmødet er et fantastisk redskab, hvor man kan komme med fra en forening og give sit synspunkt til kende i debatten,” siger Martin Merrild.

”Jeg hører hele tiden det synspunkt, at vi skal have nedbrudt afstanden mellem det enkelte medlem og toppen i Landbrug & Fødevarer.”

”Mit indtryk er, at det er ret attraktivt at være med som delegeret. Så det er hele tiden på den ene og den anden side.”

Sender signal til omverdenen

Delegeretmødet er også vigtigt på den landspolitiske scene, siger han.

”Når vi er så mange landmænd samlet, så sender vi nogle meget tydelige signaler til omverdenen,” siger Martin Merrild.

Når landbruget kan holde lange faglige møder, skal der også være plads til de politiske diskussioner, siger Martin Merrild.

”Så skal vi kun bruge én dag for at diskutere politik, som er det vigtigste for vores rammevilkår?”

L&F overvejer hele tiden besparelser

Diskussionen om, hvad der kan skæres i L&F foregår hele tiden, understreger Martin Merrild.

”Man kunne sagtens skære ned, men der er jo opgaver, der skal løses,” siger han.

”Vi kan for eksempel spare og nedlægge vores kontor i Bruxelles. Så er det rigtigt, at der er andre, der træder ind i stedet, men så er det bare ikke danske interesser, der bliver varetaget.”

Hans Damgaard nævner Seges’ nye struktur som eksempel på et område, hvor han mener, at det er svært at slanke. Et udvalg blev nedlagt, men i stedet blev et nyt oprettet.

Ny sektion er vigtig

At Seges har fået en ny struktur giver konkrete besparelser, siger Martin Merrild. Eksempelvis er der ikke længere en bestyrelse, og der skal ikke laves et selvstændigt regnskab, bare for Seges.

Der blev oprettet en ny sektion, der skal arbejde med økonomi og virksomhedsledelse. Det synes Martin Merrild er vigtigt.

”Det er et område, hvor vi virkelig manglede noget på det faglige område,” siger Martin Merrild.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle