Minister: Svenskerne skal spise mere dansk økologi

På bare to år er eksporten af danske økologiske fødevarer til Sverige næsten fordoblet. For at bane vejen for en endnu større eksport af fødevarer og vandteknologi deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mandag og tirsdag i et erhvervsfremstød i Stockholm med Kronprinseparret og udenrigsministeren.

Vores svenske naboer er så vilde med dansk økologi, at eksporten af danske, økologiske fødevarer fra 2013-2015 næsten er fordoblet til omkring 400 mio. kroner.

Det gør Sverige til vores næststørste eksportmarked for økologi, og der er udsigt til, at de købestærke og kvalitetsbevidste forbrugere på den anden side af sundet har appetit på langt mere.

Derfor deltager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen i næste uge i et erhvervsfremstød i Stockholm sammen med Kronprinseparret, udenrigsministeren og en række danske virksomheder.

"Jeg er stolt over hele den danske fødevareproduktion og spændvidden i produktionen, hvor der er noget for enhver smag, ligegyldigt om man er helhjertet økologisk forbruger eller en blanding. Og jeg er samtidig stolt over, at danske fødevarer er højt værdsat, og at Danmark forbindes med sikre kvalitetsfødevarer uanset om det er vores fisk og skaldyr, vores friske mælk og gode oste eller vores fine kød og grønsager. Det kan vi sælge mere af langt ude i verden, men bestemt også til vores nære naboer, så vi forhåbentlig kan skabe flere danske arbejdspladser," siger Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle