Sjovt at være russisk svineproducent: Notering steget 17 pct.

Den russiske svinegigant Cherkizovo tjener ekstra godt med penge på koncernens grise og fjerkræ. Udbrud af afrikansk svinepest fik dog produktionen til at falde.

Mens de europæiske svineproducenter vånder sig over russernes importstop, så er det anderledes sjovt at være russisk svineproducent for tiden.

Det mærker den store koncern Cherkizovo Group, Ruslands største kødproducent, da også, viser netop offentliggjorte produktionstal for første halvår af 2015.

Koncernens svinedivision producerede 74.379 tons målt i levendevægt i halvåret. Det er et fald på ni procent i forhold til samme halvår i 2014.

»Faldet skyldes primært en karantænelukning af to opfednings-anlæg efter et udbrud af afrikansk svinepest i december 2014,« skriver Cherkizovo i en meddelelse til børserne i Moskva og London.

Gennemsnitsprisen steg med 17 procent til 103,37 Rubler per kg (11,79 kroner per kg) i første halvdel af 2015, fra 88,72 rubler per kg (10,12 kr/kg) i første halvdel af 2014.

Ser man alene på 2015 var prisen i andet kvartal 10 procent højere end i første kvartal. Den gennemsnitlige afregningspris lå i andet kvartal på hele 108,16 rubler/kg, svarende til 12,34 danske kroner/kg.

Storbyggeri på vej

Russiske Cherkizovo Group kom så sent som sidste uge med nyheden om, at man vil udbygge svineproduktionen med et gigantprojekt for hele 2,3 mia. kr.

46.000 søer skal huses og man forventer en produktionskapacitet på 145.000 tons levendevægt årligt.

65 procent af Cherkizovos aktier er ejet af stifter og bestyrelsesformand Igor Babaev og dennes familie. Ud over svineproduktion og den efterfølgende forædling af denne, beskæftiger koncernen sig også med produktion af korn og fjerkræ. For sidstnævnte var afregningspriserne gået op med 17 pct. i første halvår af 2015 i forhold til samme periode sidste år. Ser man kun på dette år, var der dog et fald i afregningspriserne fra første kvartal til andet kvartal på to pct.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle