L&F: Glædelig sejr i sag om overimplementering

Benarbejde fik ministeren til at lytte til indsigelser på KO-området.

Landbrug & Fødevarer glæder sig meget over, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har erkendt, at man ikke kan trække landmænd i støtten med den begrundelse, at de har overtrådt reglerne for udbringning af husdyrgødning på markerne.

46 landmænd får derfor støtte tilbage, som NaturErhvervstyrelsen havde trukket.

L&F benarbejde

Ifølge Lone Saaby, erhvervspolitisk direktør, er det en udløber af benarbejde i L&F.

»Vi har kulegravet KO-området, for at finde steder, hvor der er danske særregler, hvor der ikke er hjemmel til at trække i støtten, og det har vi givet myndighederne en række eksempler på,« siger hun og tilføjer:

»Landbrug & Fødevarer vil gerne rose Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen for at fjerne et klart krav på dansk overimplementering på krydsoverensstemmelsesområdet – og at man selvfølgelig også genoptager de gamle sager.«

Sejr til landbruget

Lone Saaby tager nyheden fra ministeren som udtryk for en sejr til landbruget, hvor hensyn til uretmæssig kobling mellem nationale strengere særregler og kobling til krydsoverensstemmelsessystemet tages op. Tidligere på året fik L&F medhold i, at KO-kravet vedrørende to-meter bræmmekravet var for vidtgående.

»Vi må dog også igen rette en kritik af det forhold, at det overhovedet kan forekomme, at nationale strengere særregler overhovedet bliver koblet på krydsoverensstemmelsessystemet med deraf følgende uretmæssige støttetræk hos landmænd,« understreger hun.

Landbrug & Fødevarer vil forsætte indsatsen med at sikre, at danske overimplementeringer ikke bliver KO-belagt.

»Det er helt indlysende, at landmænd udelukkende skal kunne risikere træk i landbrugsstøtten, hvor EU-reglerne kræver det,« siger Lone Saaby.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.