Arla savner opkøb til cashcow

Den lukrative dattervirksomhed AFI burde vækste mere. Men det er svært at finde egnede opkøb, erkender topchefen.

Arlas lille guldæg, valle- og ingrediensvirksomheden Arla Foods Ingredients (AFI), lykkedes ikke med at købe sig til vækst i 2015.

Et tilkøb til AFI var blandt Arlas egne »syv essentielle mål« for 2015. Men det er altså ikke lykkedes at finde passende emner til indkøbsvognen i mejerikoncernen.

»Vi holder øje med mulige opkøbsemner, især i USA. Men vi har stdig ikke fundet noget, der passede ind,« fortalte Peder Tuborgh ved fremlæggelsen af mejeriets regnskab onsdag.

AFI har i flere år været blandt Arlas mest lønsomme forretningsområder. Her produceres højtspecialiserede valleingredienser til bagerier og bryggerier, men også til børne- og sportsernæring.

Konkurrence slut: Traktoren i mørket var en...Mark · Teknik 27. maj · 11:23

At produktionen er en god forretning ses også i, at Arla i flere år har prioriteret en meget høj andel af sit årlige investeringsbudget til netop AFI. Blandt andet er der investeret markant i et nyt laktoseanlæg til 900 mio. kr., der nu er i fuld produktion.

Netop salget af laktose steg med 124 procent i året, som resultat af nye kontrakter og den nye, større forsyningsmulighed.

Trods det, at man ikke har kunnet købe sig til vækst, steg omsætningen i AFI markant i 2015. Således endte den på 368 mio. Euro, cirka 2,7 mia. kroner, når man vel at mærke ikke tæller aktiviteterne i diverse joint ventures med. Det svarer til en omsætningsvækst på 25,4 procent i forhold til 2014.

AFI behandlede i 2015 6,5 mia kg. valle.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert