Ny selvkørende sprøjte nu i Danmark

Brdr. Toft i Sabro introducerer den nye selvkørende Knight sprøjte, som blev vist på den britiske messe, Lamma.

Knight Farm Machinery viste på den engelske udstilling Lamma forleden en ny selvkørende sprøjte, og nu er den danske importør, Brdr. Toft A/S i Sabro klar til at introducere nyheden.

Den nye Knight FC Fastrac sprøjte er opbygget på en standard JCB Fastrac 4220 traktor, men Knight har modificeret chassiset og flyttet kabinen helt i front – deraf forkortelsen FC - for Forward Control.

Knight kan både levere basis maskinen påbygget egne sprøjter og med mulighed for påbygning af andre fabrikater. Basismaskinen kan også anvendes til andre opgaver, f.eks. påbygget en kalk- og gødningsspreder.

Standard på Knight´s sprøjteenhed er en tank på 4.000 liter udført i rustfrit stål. Motoren er en sekscylindret AGCO Power Tier 4 final motor på 6,6 liter og med 235 hestekræfter. Sprøjten er i hjemlandet godkendt til 60 km/t. Transmissionen er af CVT-typen med seks køreprogrammer og to trin - 0-30 km/t og 0-60 km/t.

Her er hemmeligheden bag mælkeproducents gode resultater i 2016Kvæg 4. december · 10:05

Frihøjden under akslerne er ca. 70-80 cm afhængig af hjulmontering. Frihøjden kan justeres via traktorens hydropneumatiske selvoprettende affjedring. Sprøjten har firehjulsstyring.

Sprøjtecomputeren leveres af Müller og har alle tidssvarende funktioner som GPS sektionskontrol, bomhøjdeautomatik, styring af væskefunktioner mv.

Nyheden kommer med hele det kendte Knight bomprogram - dobbeltfold bomme fra 20 til 30 meter og Trifold bomme fra 28 til 40 meter. Knights bomme er dæmpet horisontalt via det patenterede Anti-Yaw system samt via en stærk tredimensionel gitterkonstruktion.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert