Maskinhandel har sans for kundernes behov

Gørding Smede- & Maskinforretning fokuserer på kompetente medarbejdere og velvalgte mærker.

Du kommer til at ringe lidt senere. Jeg står lige og snakker med en kunde.« Sådan lød i første omgang beskeden, da journalisten ringede til Laurids Schmidt, indehaver af Gørding Smede- & Maskinforretning, for at få en aftale i stand. For her i virksomheden i Gørding nær Esbjerg er det nemlig kunden, der kommer i første række.

Og kunderne, de kan glæde sig over en virksomhed, der frem for at tilbyde en hel sværm af mærker har valgt at fokusere på lidt færre, men velvalgte producenter. Det gælder blandt andet de to traktormærker, Valtra og Zetor, som supplerer hinanden godt og fint kan være i stue sammen.

Mange kvægbønder

Dertil kommer blandt andet programmet fra østrigske Pöttinger, produkter fra Kom-Plet-kæden og sprøjter fra Bargam, som man typisk sælger et par stykker af om året. Og ikke mindst RMH mixervognene, som tiltaler mange af områdets mælkeproducenter.

»Vi er i et område med både svinavlere, planteavlere og mælkeproducenter, dog med en vis overvægt af kvægbønder,« siger Laurids Schmidt, der også konstaterer, at det med en maskinhandlers distrikt ikke betyder så meget i vore dage.

»Vi har kunder fra en stor del af Jylland. Men landmændene er pressede for tiden,« siger Laurids Schmidt.

Plads og kompetence

Endelig gør virksomheden en hel del inden for have/park-området med mærker som Stiga, Jonsered og Kubota, ligesom der også er entreprenører og kirkegårde blandt kunderne.

Alt det kræver plads. Og det er der på adressen. Der er lys og luft og omkring 4.500 kvadratmeter under tag. Og det kræver ikke mindst gode medarbejdere.

Laurids Schmidt har, som han siger, gjort meget for at have gode, veluddannede medarbejdere både på lageret, på værkstedet og i butikken.

Netop butiksområdet fik et ordentligt løft for få år siden, da Laurids Schmidt gennemførte en større ombygning, som blandt andet resulterede i et stort butiksområde med mange varer og masser af lys og luft.

Traktor-entusiast

Laurids Schmidt kunne af og til godt ønske sig lidt mere tid til at pleje en af sine store interesser, jagten. Et synligt bevis på interessen har en fremtrædende plads på væggen på hans kontor - hovedet af en moskusokse, han har nedlagt på Grønland.

Men alligevel er der da også blevet tid til at restaurere en gammel Fordson Major-traktor, der står ude bagved, og som af og til bliver startet op. Laurids Schmidt er selv uddannet montør - og stadig traktor-entusiast.

Alsidige opgaver

På værkstedet arbejder kyndige folk med en bred vifte af opgaver. Det handler selvfølgelig i høj grad om reparation og service på landbrugsmaskiner og landbrugsredskaber, lige fra traktorer til fuldfodervogne. Men der er også mange opgaver inden for have/park-sektoren samt vedligeholdelse af kirkegårdsmaskiner. Også entreprenørmaskiner og minigravere er et normalt syn på værkstedet. Virksomheden har tre servicebiler kørende.
 

 

Faktaboks

  • Gørding Smede- & Maskinforretning.
  • Gørding.
  • Valtra, Zetor, Pöttinger, RMH m.m.
  • 10 medarbejdere.

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.