Igen-igen: Stort minus i Kongskilde

Hvornår skal maskinfabrikken sælges? DLG står med svært valg, når det gælder problembarnet.

Hvornår er det bedst at sælge Kongskilde?

Svaret er ikke helt nemt at give. For på den ene side vil det være en lettelse for DLG’s ledelse at få skudt smertensbarnet - og dermed også de mange problemer - af til en ny køber. På den anden side er det også fristende at få rettet op på skuden, der efterhånden har skrantet i mange år, og dermed indkassere en væsentlig bedre pris for den gamle maskinfabrik.

Indtil videre har DLG holdt de interesserede køber hen, fortalte CFO Kim Balle ved regnskabsfremlæggelsen.

Her kom det også frem, at maskinfabrikken fik endnu et minus i 2015, med 120 mio. kr. efter skat. Og at omsætningen faldt med 13 procent til 926 mio. kr.

Det hele er dog ikke skidt, fortalte Kim Balle:

»Her ved indgangen til 2016 er Kongskilde en ret flot virksomhed. Nu skal vi bare have det hele stabiliseret og så går vi i markedet med den og får den solgt,« sagde han.

Han berettede om flere interesserede henvendelser, især efter Kongskildes optræden på Agritechnica, men også at DLG hidtil har holdt dem hen.

Kongskilde har givet underskud siden 2013. Værst i 2014, hvor DLG måtte nedskrive en halv milliard kroner på selskabet, der endte med at trække hele koncernen i minus. En turnaroundplan blev sat i værk og endte blandt andet med lukningen af den tidligere JF-Stoll fabrik i Sønderborg. Oprydningen i selskabet blev yderligere kompliceret af, at maskinsalget i hele Europa i 2015 faldt markant. Flere steder dykkede salget med op mod 30 procent i første halvår.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle