De små truer også med udmeldelser

Det er ikke kun storlandbruget, der er trætte af hovedorganisationen Landbrug & Fødevarer, melder formanden for Østjysk Familielandbrug, Morten Laursen.

Den samme slags uro og frustration, som kommer til udtryk ved, at et par håndfulde kernemedlemmer i de sønderjyske landboforeninger har meldt sig ud, mærkes også i Østjysk Familielandbrug. Blot er det her et andet segment af medlemsskaren, som er utilfredse med Landbrug & Fødevarers arbejde.

»Der er årligt tre-fire medlemmer, som synes, at L&F gør for lidt for økologien og naturplejen. De mener, organisationen arbejder for lidt for de små og er for ensidigt optaget af at arbejde for erhvervsjordbruget,« siger Morten Laursen.

Hidtil er det blevet ved truslerne om udmeldelser, når Morten Laursen har påpeget, at det vil styrke arbejdet for de favoritområder, jo flere medlemmer, der efterspørger det.

I Nordsjællands Landboforening har man en lignende udfordring:

»Vi har flest små bedrifter, som ikke har så meget brug for seksten punkts-planer og landbrugspakker. Men en stor del af deres kontingent bliver sendt videre til L&F, som har den slags mest i fokus. Det går ikke i længden, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i foreningens rådgivningsselskab, Agrovi.

Se også artikel side 16.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle