Det bliver nemmere at søge om staldstøtte

Moderniseringsordning af ansøgningsproceduren for staldstøtte sendt i høring.

Det skal blive nemmere at gennemskue kravene til ansøgning om staldstøtte. Derfor er en moderniseringsordning nu sendt i høring. Tidligere var der problemer med udregningen af nutidsværdien, der skulle bestemme, om landmænd var berettiget til at få støtte. Det betød meget forskellige udregninger, og flere landmænd følte sig snydt for tilskuddet.

NaturErhvervstyrelsen planlægger i denne omgang fire møder rundt i landet for landmænd og konsulenter.

Peder Philipp, formand for Landbrug & Fødevarer, Kvæg, mener, at det vil forebygge den uro, der opstod i forbindelse med ansøgningerne i 2015.

»Man er klar med en ordning nu, hvor man kan lave infomøder, der kan sørge for at rydde nogle af de misforståelser af vejen, der opstod i 2015,« siger han.

Til april åbner man muligheden for at ansøge om staldstøtte. Der vil i 2016 være 108 mio. sat af til staldstøtte, som man kan søge.

»Der vil være helt klare kriterier for, hvad man skal leve op til for at blive godkendt,« siger Peder Phillip.

Han lægger vægt på, at sagsbehandlingen vil blive gjort nemmere. Der vil være klarere kriterier for den prioriteringsmodel, der sorteres i ansøgningerne efter.

»Det er NaturErhvervstyrelsen, der administrerer ansøgningerne, men det er landmændene og deres rådgivere, der skal sikre, at det er fagligt korrekte og realistiske tal, der indgår i ansøgningen. Det er ikke kun én, der har ansvaret, det er alle, der har ansvaret,« siger Peder Phillip.

Faktaboks

  • Moderniserings-ordningen for ansøgnings-proceduren er i høring nu, og til april åbnes muligheden for at ansøge om staldstøtte.
  • Der vil i 2016 være 108 mio. sat af til støtte.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle