Hvad vinder frem i PattegriseLIV?

VSP har set nærmere på, hvilke tiltag de deltagende besætninger i PattegriseLIV anvender for at højne pattegrisenes overlevelse.

Nye tiltag afprøves, og rutiner ændres.

Det er virkeligheden for de besætninger, der deltager i VSP-projektet PattegriseLIV.

Men hvilke tiltag er det egentlig, der hitter blandt deltagere?

Det har projektleder Dorthe Poulsgård Frandsen fra VSP set nærmere på og udarbejdet en topti-liste med tiltag.

Der er først og fremmest justeret på strategier i forhold til kuldudjævning og ammesøer, ligesom der er sket en opstramning af rutiner for fx kastration og tandslibning. Det sker for at sikre, at alle medarbejdere ved, hvorfor rutinerne skal udføres korrekt.

»Hver niende pattegris dør af blodforgiftning. Personalet tror ofte, at disse grise er klemt ihjel,« bemærker hun.

Der er også sket justering af arbejdsplaner blandt deltagere i PattegriseLIV.

Dorthe Poulsgård Frandsen peger på vigtigheden af, at de væsentligste opgaver i farestalden får førsteprioritet og udføres først på dagen, og den bedste mand/kvinde udfører opgaven.

Foderkurverne i de forskellige so-afsnit er blevet justeret på baggrund af resultater fra spækscanning.

Tildeling af før-faringsfoder og øget opmærksomhed på de små/svage grise, så de ikke bliver kolde, er andre tiltag i besætningerne.

Endelig er der gjort brug af tiltag som tildeling af mælk til de mindste grise, fastholdelse af de faste rutiner hele året rundt og sikre, at medarbejderne i farestalden arbejder som et team.

Faktaboks

PattegriseLIV

  • Der er udarbejdet en liste med de tiltag i projektet, som flest gør brug af.
  • Kuldudjævning, ammesøer, tandslibning og kastration er blandt de mest frekvente tiltag, som deltagerne har justeret på.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle