»Hamrende inspirerende« landmænd vinder pris

Tobias Flensted og Patrick Bertelsen fik Dansk Jersey Eksports Initiativpris 2016.

Nytænkende og utraditionelt, men hamrende inspirerende!

Med disse ord modtog Tobias Flensted og Patrick Bertelsen, Bundgaard Sharemilker fra Vadum, mandag aften Dansk Jersey Eksports Initiativpris af formand Jens Erik Therkildsen.

Uden baggrund i landbruget, men med landbrugsuddannelse, har de to i fællesskab etableret Bundgaard Sharemilker, hvor de malker 125 økologiske køer i en kostald, som de har lejet af den økologiske planteavler Per Bundgaard, Vadum.

Succesfuld maskinforretning: Kun en rigtig stor pose penge kan købe osTeknik 26. juli · 13:03

Det unge makkerpar ejer besætningen i fællesskab og inklusiv få øvrige investeringer har de samlet set etableret sig som mælkeproducenter for 2,5 millioner kroner. De har en plan om at øge besætningen til 160 jerseykøer.

De fik hjælp af Dansk Jersey Eksport til at finde de økologiske køer, og de leverede den første mælk til Thise Mejeri den 1. oktober 2015. Da køletanken endnu ikke var ankommet på dagen, måtte de låne den, som bruges til det årlige dyrskue i Hjørring.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem sagde: "Lad os ikke betragte grøn politik som en omkostning, men som en gevinst. Det er på det grundlag, vi nu skal skabe ny vækst i Danmark"?

  • Helle Thorning- Schmidt, oktober 2011

  • Ida Auken, januar 2012

  • Svend Auken, oktober  2006

  • Anders Fogh Rasmussen, november 2008 

Det var rigtigt

Det var forkert