Danish Agro: Vi kan ikke leve med mistanke om, at vi spekulerer

Grovvareselskabet rækker nu hånden frem mod landmand og landboforening i sækkesag.

Skal der ske kompensation for manglende gødning, skal det ske efter vejning på certificerede og uafhængige vægte; ikke på vægte, som landboforenigner kører rundt med på bedrifterne.

Det slår Danish Agro fast, efter kritik fra Sydvestjysk Landboforening gik ind i sagen om de manglende mængder i landmand Lars Christensens leverancer af gødning.

»Danish Agro tilbyder at stå for, at der bliver foretaget en kontrolvejning af hele partiet på 155 gødningssække, som den berørte landmand har fået leveret. Danish Agro afholder alle omkostninger ved denne kontrolvejning, og vil kompensere landmanden for de timer han kommer til at bruge på det,« tilbyder direktør i Danish Agro Henning Fogh.

»Vi kan ikke leve med, at der florerer påstande om, at der mangler 0,72 % indhold i de sække, vi leverer. Der kan naturligvis altid ske fejl, så hvis denne kontrolvejning viser et resultat, der afviger uden for den godkendte kalibreringsmæssige latitude, kompenseres landmanden naturligvis,« lyder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Danish Agro fik i denne uge foretaget kontrol af de tre danske gødningsfabrikkers opsækning på akkrediterede vejestationer. Alle tre steder passede indholdet med det deklarerede, oplyser selskabet.

!Vi har al nødvendig dokumentation, der beviser, at vores udstyr er korrekt kalibreret. Vi kan ikke leve med, at der er en mistanke om, at vi spekulerer i at levere for lidt gødning. Længere er den ikke,« skriver Danish Agro.

Danish Agro og Sydvestjysk Landboforening holdt onsdag møde om sagen for at finde en løsning. Imidlertid var det ikke muligt for LandbrugsAvisen at få fat i parterne før avisens deadline.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle