Landbruget har behov for sammenhold i blå blok

Blå blok skal stå sammen og skabe udvikling i landbruget. Det var et af hovedbudskaberne fra formand Carl Chr. Pedersen til Agri Nords generalforsamling 10. marts.

»Vi har behov for politisk opbakning. Vi har brug for, at politikerne står sammen i blå blok og sikrer fortsat udvikling af landbrugserhvervet. Vi har brug for løsninger, så det ikke er landbruget alene, der skal betale prisen for dansk udenrigspolitik i form af manglende eksport til først og fremmest Rusland. Det er nu, blå blok skal stå sammen og gennemføre det holdningsskift i forhold til landbrugspolitikken, som de gik til valg på,« lød det blandt andet i beretningen.

Generalforsamlingen foregik i Agri Nord Idrætscenter og her kunne knap 250 deltagere også høre Carl Chr. Pedersen fremhæve den aktuelle debat om bidragssatserne.

»Man kan ikke åbne en avis eller tænde for tv-nyhederne i disse dage uden ordet ”bidragssatser” dukker op. Vi har fra Agri Nords side gennem flere år forsøgt at sætte fokus på problematikken med stigende bidragssatser.

Men som ved så meget andet er det først, når de private boligejere mærker problemet på egen krop og pengepung, at der for alvor kommer skub i tingene. Lad os håbe, at den nuværende debat kan ændre realkreditforeningernes tendens til at tage en stadig større del af kagen til dem selv,« sagde Carl Chr. Pedersen, formand i Agri Nord.

 

Tak til Eva Kjer

Formanden benyttede også lejligheden til at anerkende den forhenværende miljø- og fødevareminister for hendes arbejde:

»Eva Kjer Hansen har været uvurderlig for dansk landbrug. Hun var personen bag en succesfuld sammenlægning af Miljøministeriet og Fødevareministeriet. Hun stod fadder til landbrugspakken og et opgør med 30 års politisk miljøregulering. 30 års lov på lov. Hun ryddede som minister op ved at fjerne en tredjedel af alle love og bekendtgørelser på miljø- og fødevarelovgivningen. På otte måneder - det er sgu godt gået, Eva. Hun nåede desværre ikke at gøre arbejdet færdigt.«

»Vi har nu sagt goddag til Esben Lunde Larsen, og heldigvis er de to ministerier fortsat samlet. Med mit kendskab til Esben Lunde Larsen er jeg sikker på, at vi igen har fået en driftsikker minister. Vi har de seneste dage set og hørt hans syn på landbrug og miljø – det lyder lovende,« kommenterede Agri Nords formand.

Overskud i 2015

Adm. direktør Kim Koch fremlagde desuden foreningens regnskab for 2015, der viser et overskud på 2,7 millioner, hvilket er 1,6 millioner over det budgetterede.

Genvalg til bestyrelsen

Til årets generalforsamling var der valg til fem pladser i bestyrelsen. Følgende var på valg: Claus Nørgaard, Bøje Pedersen, Lars Olsen, Lars B. Hansen og Lars Tolstrup.

Alle blev genvalgt for en toårig periode.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle