Bliv skilt i en fart og slip for skat

Farvel skat! Før salg af ejendom der fører til skattegæld kan det være klogt at overveje skilsmisse, siger chefjurist.

Mange landmænd er konkurstruede og bør derfor se på, hvordan de kan sikre familien bedst muligt, hvis det ender med salg af ejendommen. Ifølge Marina de Paoli, chefjurist hos Centrovice, kan skilsmisse paradoksalt nok være med til at stille familien bedre efterfølgende.

»Ægtefæller hæfter generelt ikke for hinandens gæld. Der er kun en kreditor, der kan få snablen ned i ægtefællens lomme, og det er Skat,« siger hun.

Hvis Skat ikke har kunnet inddrive pengene, kan de kræve beløbet betalt af ægtefællen. Det gælder, uanset om man har sær- eller fælleseje. Skat kan komme efter ægtefællen fra start til slut af ægteskabet, men ikke før og efter. Så hvis man bliver skilt i tide – det vil sige inden salg eller konkursen - hæfter ægtefællen ikke for den skattegæld, der eventuelt opstår, hvis man ikke selv kan betale. Dermed kan der være flere penge til familien, hvis parret bliver skilt.

»For nogen kan det være vigtigt at blive skilt i en voldsom fart. Hvis Skat først har fremsat kravet over for den anden ægtefælle, klapper fælden,« siger hun. Tidligere skulle man være separeret et halvt år for at blive skilt.

»Nu kan man sætte sig og logge ind med Nem ID og blive skilt med det samme. Det er blevet ekstremt meget nemmere,« siger hun.

Skulle man efterfølgende ønske at gifte sig igen, er det ikke noget problem.

»Det kan man godt. Hæftelsen vågner ikke op igen,« siger Marina de Paoli.

Faktaboks

  • Ægtefæller hæfter generelt ikke for hinandens gæld
  • Skat kan dog komme efter ægtefællen 
  • Man kan blive skilt lynhurtigt med NemID hjemme ved computeren

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle