Af Jørn Dohrmann, Vamdrup. Medlem af Europa-Parlamentet for DF, landbrugs- og miljøudvalget, ECR-gruppen.

Europa-Parlamentet beskæftiger sig heldigvis indimellem med ganske fornuftige ting også. Parlamentet har netop godkendt en ordning, der øger bevillingerne til skolemælk og –frugt. Ordningen er frivillig for EU’s medlemslande, og den skal lige godkendes af Rådet, men det er en formalitet.

Ordningen gavner i høj grad også de danske skoleelever, der fremover i flere tilfælde forhåbentlig vil skifte chips, slik og sodavand ud med et øget forbrug af frugt, grøntsager og mælk, der i de senere år har været faldende. Faktisk så spiser børn og unge kun mellem 30 og 50 procent af den daglige mængde anbefalet grønt og frugt.

Samtidig har fødevareproducenter ud over hele Europa store økonomiske problemer, og ordningen giver derfor også mulighed for yderligere afsætning for de trængte brancher.

Derfor er det også glædeligt, at der er sat penge af til undervisning omkring sunde fødevarer. Målet er at give børnene en bedre forståelse for landbruget gennem blandt andet gårdbesøg. I en tid, hvor de færreste skoleelever ikke har direkte kontakt til erhvervet, er det ikke uvigtigt.

Den oprindelige skolemælksordning blev etableret i 1977, og de helt store vindere er de over 20 millioner børn i EU, der er overvægtige.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle