Norske landmænd lægger sag an mod staten efter forslag om forbud

Norske pelsdyravlere lægger sag an mod den norske stat, efter regeringen har fremlagt et forslag om forbud mod pelsdyravl i landet.

I starten af året besluttede den norske regering at arbejde hen i mod et forbud mod pelsdyravl i Norge.

Den beslutning kom som lidt af et chok for de norske avlere, og derfor har en håndfuld af dem nu besluttet at lægge sag an mod staten, skriver Bondebladet.

Formand for Norges Bondelag Lars Petter Bartnes støtter pelsdyravlerne:

"Sagsanlægget mod staten fra de fem pelsdyravlere er vigtigt for alle, der beskæftiger sig med forretningsaktiviteter. Vi giver dem vores fulde støtte", siger han.

"uanstændig afvikling"

I slutningen af november kom det konkrete forslag til at forbyde pelsdyravl. Her fremgår det, hvor meget den norske stat har tænkt sig at kompensere avlerne med.

I alt 365 mio. norske kroner lød beløbet på til de cirka 200 norske avlere, og det medførte kraftige reaktioner fra branchen.

"Det er foruroligende, at Høyre og Frps (to norske partier, red.) holdning til industrien vender 180 grader og så ikke vil afvikle på en anstændig måde", sagde Lars Petter Bartnes dengang, ifølge Bondebladet.

Kompensationen skal gælde pelsdyravlere, der startede deres forretning inden januar i år.

Ifølge branchen selv er pelsdyravl den fjerde største eksportindustri i landbruget. Det tegner sig for 500 job og 300 millioner kroner i eksportindtægter.

Forslaget om forbud er nu i høring indtil 31. januar 2019.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle