Ny landmand overtog konkursbo: Banken har testet mig, men det har været sundt

John Nørregaard Nielsen fik et stort ønske opfyldt da han overtog et konkurslandbrug i marts i år. Fra han viste interesse for ejendommen, til han kunne overtage, gik der lidt over et år.

John Nørregaard Nielsen har i 10 år ønsket sig at blive selvstændig landmand.

Første marts 2017 gik drømmen i opfyldelse da han overtog Ml. Lind, en sogård med 1.120 søer og tilhørende smågrise, som var erklæret konkurs.

"Timingen har været helt rigtigt og jeg føler, at jeg har et rigtig godt grundlag nu" siger John Nørregaard Nielsen til Landbrugsavisen.

Han er i følge eget udsagn "bybo" af oprindelse og synes derfor det var sværere at få lov til at blive selvstændig landmand.

"Mine forældre er helt almindelige lønmodtagere så der var ikke mulighed for noget generationsskifte", siger han.

John Nørregaard Nielsen er 40 år og bor på bedriften med sin kone og fire børn. Han er uddannet driftsleder og virksomhedsleder, samt har taget Merkonomkurser med ledelse i praksis.

Kurator sikrede værdier

I tilfældet med John Nørregaards Nielsens gård Ml. Lind, var det advokat og administrerende partner i Storm Advokatfirma, Rune Hyllested, der blev udpeget til kurator i konkursboet.

"Vi skal sikre værdien på ejendommen, men vi går skridtet videre. Med vores koncept med nøje planlæggelse af konkursbehandlingen, lykkes det hurtigt at sikre værdien og derefter kan vi optimere virksomheden, for at sikre en højere pris og dermed et mindre tab til kreditorerne", siger Rune Hyllested.

På dagen for konkursen går arbejdet i gang med at sikre værdier, optimere driften og skabe størst mulig værdi for kreditorerne.

"Konceptet gør, at vi i løbet af den første uge har et overblik over, hvad der skal ske", siger Rune Hyllested.

Driftsleder fortsatte

Kurator indsatte også en driftsleder som i dette tilfælde var den konkursbegærede ejers driftsleder.

"Da jeg overtog gården var den klart i den bedre ende af 'nødlidende' gårde og det kan jeg også takke driftslederen for. Faktisk er han forsat som driftsleder hos mig" siger John Nørregaard Nielsen.

Da han overtog producerede de 33, 5 grise pr. årsso og nu ligger de på 39 grise pr. årsso.

"Det er  meget hans fortjeneste. Han er meget ambitiøs", siger han.

De 200 hektar jord der er til ejendommen har han forpagtet ud til en nabo, der er ved at omlægge til økologi.

"Det er jeg rigtigt glad for og også at vi er naboer. Jeg håber vi kan hjælpe hinanden" siger han.

Testet af banken

John Nørregaard Nielsen viste faktisk allerede interesse for ejendommen, som han i øvrigt var nabo til, i 2012, hvor den blev handlet sidst.

Da gården kom under konkursbehandling i december 2016 var han der igen.

"Jeg synes jeg har fået en supergod behandling af banken. Jeg er blevet prøvet af og testet, men det betyder at jeg nu er rigtig godt rustet til opgaven. Vi har fået vejet og målt hinanden", siger han.

Han mener, det er meget normalt når der er tale om nyetablering og han synes det er sundt at banken på den måde tester kunderne af.

Det var Jyske Bank og hvor både den forrige ejer var kunde og nu altså John Nørregaard Nielsen.

"Det var den eneste måde jeg kunne få en aftale med dem og det hjalp også da vi fik Vækstfonden med over" siger han.

 


 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle