Nye medlemmer i Madkulturen

Ledere fra fødevarevirksomheder og en ekspert i offentlig innovation skal styrke den selvejende institution, Madkulturen, under Miljø- og Fødevareministeriet.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har udpeget fem nye medlemmer til Madkulturens bestyrelse. De fem skal styrke den selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet i forbindelse med dens samarbejde med fødevarevirksomheder og fødevareuddannelser.

De nye medlemmer skal også inspirere med ideer og nye tilgange til innovation. Madkulturens nye bestyrelsesmedlemmer er: Nelly Frees Riggelsen, salgs- og marketingschef fra Naturmælk og formand for Sønderjyske Fristelser, Joachim Knudsen, administrerende direktør for McDonalds Danmark, Flemming Paasch, direktør i Easyfood A/S, Leif Wilson, formand for Danske Slagtermestre og den nyligt stiftede organisation FødevareDanmark, samt Christian Bason, direktør for Dansk Design Center.

»Det er glædeligt, at erfarne kræfter har takket ja til at bidrage til arbejdet med at styrke dansk madkultur og tænke nye løsninger på tværs af den private og offentlige sektor. Fødevareerhvervet skaber vækst og arbejdspladser i hele landet, og derfor er det afgørende, at Madkulturen i sit arbejde med at fremme madkvalitet og innovation får styrket samarbejdet med erhvervet,« siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Madkulturen er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet. Institutionen er etableret i 2011. Den arbejder for bedre mad til alle med fokus på kvalitet og vækst i fødevareerhvervet.

Ny strategi

Madkulturen skal nu udvikle institutionens strategi for de kommende års arbejde. De nye kræfter i bestyrelsen skal bidrage til at styrke mulighederne for at koble viden, praksis og nytænkning ind i arbejdet i samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner, dagligvarehandel og det offentlige.

De øvrige medlemmer af Madkulturens bestyrelse er:

  • Fie Hansen-Hoeck (formand), ejer af Fooducer
  • Tomas Pietrangeli (næstformand), landedirektør i Arla Food
  • Henrik Kolind, kommunaldirektør for Roskilde Kommune
  • Lene Lange, professor ved Institut for Kemiteknik, DTU
  • Lisbet Dyerberg, erhvervsjuridisk direktør i Erhvervs- og Vækstministeriet
  • Per Krogsgaard Christiansen, afdelingschef i Miljø- og Fødevareministeriet
  • Anthony Aconis, direktør for Fireball

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle