Over 1.500 spisesteder har nu det økologiske spisemærke

Mere end 1.500 spisesteder i Danmark har nu det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

Mere end 1.500 restauranter, caféer, kantiner og institutionskøkkener har nu det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze - som dokumenterer hvor stor en del af maden, der er økologisk.

Det er en stigning på 150 siden november.

Økologisk Landsforening har en målsætning om, at 6.000 spisesteder har det økologiske spisemærke i 2020. 

En stribe øko-spisemærker vil blive overrakt, når den store foodservice-messe, Foodexpo, løber af stablen i Messecenter Herning fra søndag til tirsdag. Her får økologien sin helt egen hal. Det skriver økologisk landsforening i en pressemeddelelse.  

"Økologi fylder efterhånden så meget på danskernes tallerkner og i storkøkkenernes gryder, at det er på rette tid at dedikere en hel hal til økologien på Foodexpo. Hallen vil være samlingspunkt for hele den økologiske branche og rumme alle vinkler på det økologiske måltid – fra land til by," siger Torben Blok, Foodservicechef i Økologisk Landsforening.

På Foodexpos anden dag, mandag den 7. marts, er hele messen dedikeret til økologi med den såkaldte ØKOdag, der om aftenen kulminerer med et stort Økotræf. Skuespiller og instruktør Hella Joof vil være konferencier for aftenen, hvor Årets Økopris bl.a. vil blive overrakt, og Mads Steffensen og øko-panelet vil diskutere nogle af økologiens udfordringer.

Faktaboks

Fakta om økologi

  • Der blev solgt øko-varer til professionelle køkkener for 1,3 mia. kr. i 2014.
  • Øko-salget til foodservice er således mere end tredoblet siden 2009.
  • Dagligvarehandlen solgte øko-varer for 6,2 mia. kr. i 2014.
  • Der blev eksporteret danske øko-varer for 1,7 mia. kr. til udlandet i 2014 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle