Pressen gik hårdt efter Esben Lunde - nu frifindes han

Miljø- og fødevareministeren frifindes for plagiat i hans ph.d.-afhandling. Københavns Universitet udtaler dog kritik i to forhold.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) frifindes for plagiat i sin ph.d.-afhandling.

Mens han var forsknings- og videnskabsminister blev han kritiseret af flere medier for 'selvplagiat', hvor han i sin ph.d.-afhandling havde genbrugt formuleringer fra sit tidligere forskningsarbejde. I avisrubrikker blev det dog omtalt som plagiat.

Ministeren, der er opvokset på et landbrug og er uddannet teolog, har forsket i Grundtvigs frihedsbegreb. Københavns Universitetet har fundet 19 tilfælde af genbrug i ministerens ph.d.-afhandling om Grundtvig.

- Det er ofte korte eller refererende tekstpassager samt tekster, der gengiver en almen forståelse. I de fleste tilfælde er der således tale om "bagateller", skriver universitetet.

- Det er dog kritisabelt, at én specifik forfatter ikke er citeret og nævnt i litteraturlisten, ligesom det generelt bør fremgå, når en afhandling bygger på et kandidatspeciale, som det er tilfældet her, skriver Praksisudvalget videre.

Ministeren - der i november selv bad universitetet undersøge hans afhandling, så kritik kunne manes til jorden - er glad for afgørelsen.

Perfekt høst ødelagt af 40 millimeter tordenbygeMark 28. juli · 13:41

"Det er jeg tilfreds med, og det har også været min egen opfattelse igennem hele forløbet," skriver Esben Lunde Larsen i en kommentar på Facebook.

/ritzau/fkk

 

 

 

 

Praksisudvalgets afgørelse: Intet brud på god videnskabelig praksisJeg har lige modtaget Praksisudvalgets rapport om...

Opslået af Esben Lunde Larsen på 30. marts 2016

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvem kårede LandbrugsAvisen i september 2014 som årets vækstvirksomhed i landbruget?

  • Faust

  • Hamlet Protein

  • Green Team

  • Herborg Maskinforretning

Det var rigtigt

Det var forkert