Prisen er en hæmsko for mere økologi

En undersøgelse viser, at det er prisen, der afholder forbrugeren fra at putte øko-varen i indkøbskurven.

Nå kunder går rundt i supermarkedet med indkøbssedlen i hånden, så er det oftest ikke varen med øko-mærket, der ryger ned i kurven. Det er simpelthen for dyrt. Det synes 65,9 procent i en undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Wilke for fodevarewatch.dk. Den høje pris hæmmer simpelthen det røde Ø, skriver fodevarewatch.dk

Selvom danskerne køber mere en økologi end noget andet folkefærd, så køber vi alligevel ikke lige så meget, som vi har lyst til. Det er faktisk ikke så mærkeligt, mener Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, til fødevarewatch.

Landmand i TV: Han går efter verdensrekordenMark 27. maj · 10:47

"Det er ikke spor overraskende. De fleste ville købe økologi, hvis prisen var ligegyldig. Og så kan man starte med at beundre den tredjedel af befolkningen, som trodser prismekanismen og tager deres holdninger for pålydende," siger han.

Analyseinstituttet Wilke har spurgt 1.007 danskere, om hvad der afholder dem primært fra at købe mere økologi, hvor 65,9 procent svarer prisen, 19,40 svarer udvalget og 14,70 svarer tilgængelighed. Især de unge afholder sig fra at købe økologi. Hele 80,30 procent af de adspurgte, der ikke køber økologi, er mellem 18-29 år.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert