Rotor-princip klarer sig i frøet

I det nye magasin har TraktorTech testet en Case IH Axial Flow 8420 i både strandsvingel og rødsvingel.

At give en vurdering af hvor rotormaskinen ligger i frøhøst i forhold til en rystermaskine, vil være usagligt og uden hold i realiteterne med blot en enkelt dags test af den røde Axial-Flow.

Vi tester maskinen i strandsvingel med en frøpickup og senere i rødsvingel med et 35 fod skærebord. Uden at det kommer som en overraskelse, så giver pickuppen en rigtig god indføring i maskinen. Vi hører meget sjældent knurren fra rotoren. Et godt tegn.

Axial-Flow 8240 har en hydraulisk drevet blæser. Det betyder, at man fra kabinen kan regulere luften ned til nærmest ingenting uden at skulle skifte remme eller foretage andre justeringer. Det er et stort plus i frøet. Du kan dog ikke justere selve retningen på luftstrømmen.

Landmænd får forlænget fristen for at så efterafgrøderMark 18. august · 13:52

At rotormaskinen er beregnet til frøhøst ses i terminalen, hvor man kan vælge deciderede frøindstillinger. Du kan også fintune indstillingerne og gemme dem, men det er som sådan ikke nyt på Axial-Flow 240, og terminalen kender vi fra både tidligere modeller af mejetærskere og traktorer.

Læs hele testen af den amerikanske mejetærsker og Traktortechs egen vurdering af maskinen i nye nummer af TraktorTech, der er kommet på gaden i denne uge. Får du ikke TraktorTech kan du tegne abonnement på Traktortech.dk. Du kan også bestille magasinet på tlf. 33 39 47 90.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu