Skiold vinder EU-udbud til unikt forsøgsanlæg

Skiold A/S skal levere komplet forsøgsanlæg til foderfremstilling som skal opstilles på AU-Foulum

SKIOLD A/S har vundet et stort EU-udbud for SKIOLDs FODER division der beskæftiger sig med råvarehåndtering, siloanlæg, transportanlæg og møllerianlæg.

Det er en ordre til Institut for Husdyrvidenskab på Århus Universitet om levering af et komplet forsøgsanlæg til foderfremstilling som skal opstilles på AU-Foulum. 

"Ud over at Skiold kan levere hvad Institut for Husdyrvidenskab har af ønsker – så har prisen og muligheden for samarbejde vægtet højt i udvælgelsen af Skiold – og dette i meget skarp konkurrence med et tysk firma," udtaler man fra AU-Foulum i en mail til Landbrugsavisen.dk

Foulum tilhører eliten af forskningsinstitutioner inden for udvikling af agroindustrien, og er medvirkende til den høje position som dansk landbrug har internationalt.

Anlægget er et helt unikt projekt, idet det adskiller sig fra alle gængse møllerianlæg, som står på tusindvis af landbrug over hele verden, da det skal producere foder til Foulums mange vidt forskellige forsøg med optimering af dyrevelfærd og foderøkonomi til kvæg, svin, fjerkræ, mink og heste.

Det har været et ønske at der skal kunne produceres foder med forskellige strukturer, pillestørrelser, sammensætning med mere. Derfor består anlægget også af blandt andet tre typer blandere, skivemølle, hammermølle og valse samt 2 pillepressere og extruder.

Der skal kunne produceres både meget små mængder samt større mængder til længerevarende forsøg.

Hele anlægget er bygget op om et antal mobilsiloer, som kan flyttes rundt i anlægget.

På denne måde kan de forskellige processer i foderfremstillingen tilvælges eller fravælges alt efter formål med forsøget.

Anlægget er således opbygget til fleksibel drift hvor der er uanede muligheder for at producere specielle foderblandinger.

For SKIOLD medfører anlægget mulighed for at fremvise kompetencerne med hurtig og fleksibel foderfremstilling til meget små mængder, samt høj kvalitet af maskinerne der vil blive testet til det yderste når forskerne forsøger at udfordre maskinernes formåen.

Anlægget skal stå færdig senest i december 2017.

 

 

 

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle