Sundhedsrådgivning lempes

Såvel L&F som Den Danske Dyrlægeforening glæder sig over snarlige ændringer i sundhedsrådgivningen.

Inden længe vil sundhedsrådgivningen blive lempet. Det står klart, efter Fødevarestyrelsen, Den Danske Dyrlægeforening og L&F Kvæg har indgået en politisk aftale om sundhedsrådgivningen.

En af de væsentligste ændringer er, at kravet, om at dyrlægen skal undersøge alle risikodyr, bortfalder. Det giver dyrlægen mulighed for at tilpasse de kliniske undersøgelser til de reelle problemer i den enkelte besætning.

Derudover ændres vejledningen om besætningsdiagnoser, så der bliver større fleksibilitet. I stedet for nogle faste kriterier for at opretholde besætningsdiagnosen kan dyrlægen tage en faglig diskussion med landmanden om sygdomsforløb og behandling.

Begrebet ’ordineringsperioder’ ophæves for alle rådgivningsaftaler med tilvalgsmodul, hvis landmand og dyrlæge registrerer medicinforbruget i DMS Dyreregistrering.

Rådgivningen i fokus

Lempelserne glæder Peder Philipp, formand for L&F Kvæg. Han påpeger, at ændringerne betyder, at sundhedsrådgivning fremover handler mere om reel rådgivning og langt mindre om firkantede regler.

»Det bliver betydeligt mere tilfredsstillende for både dyrlægen og landmanden. Dyrlægen slipper for at lave undersøgelser, der ikke giver mening, og vi kan sammen med landmanden arbejde mere målrettet med de problemer, der er i den enkelte besætning,« supplerer Jens Philipsen, formand for Dyrlægeforeningens sektion vedrørende kvæg.

Faktaboks

Lempelserne

  • Dyrlægen skal ikke længere undersøge alle risikodyr
  • Større fleksibilitet i vejledningen om besætningsdiagnoser
  • Begrebet ’ordineringsperioder’ ophæves forudsat modul og indberetninger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle