Superligaklub vil hugge pladsen fra dyrskue - der frygter lukning

Superligaklubben OB har fået så mange børne- og ungdomsspillere, at de ønsker at overtage Dyrskuepladsen i Odense.

Odense Boldklubs har nu fået så mange børn og unge til at spille amatørfodbold, at de har behov for  ekstra træningsareal.

Formanden for OB Amatører, Claus Eder, har derfor udset sig Dyrskuepladsen - der er ejet af kommunen - som nyt, fast træningsområde, skriver TV2 Fyn.

"Lige nu har vi kæmpe pladsproblemer på grund af klubbens mange medlemmer. Hvis vi får Dyrskuepladsen, vil vi have plads til alle vores børne- og ungdomsmedlemmer der," siger han til TV2 Fyn.

I dag bruges pladsen som træningsbaner, men bruges også til dyrskuet i tre uger i forsommeren samt til Grøn Koncert og andre lignende, store events. Boldklubben ønsker pladsen omdannet til permanente træningsbaner med et bedre græstæppe til boldspil.

Det Fynske Dyrskue er Danmarks andenstørste dyrskue og har været på pladsen centralt i Odense siden 1961. Det er Danmarks ældste dyrskue.

Torben Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue, er ærgerlig over forslaget fra fodboldklubben, der vil forvise dyrskuet fra pladsen, hvis det bliver til virkelighed.

"Vi synes, at det er rigtig molboagtigt, hvis der skal lukkes et skue med 57.000-58.000 gæster om året, som vi afholder uden omkostninger for Odense Kommune, for at de andre mindre fodboldklubber i området ikke vil hjælpe OB permanent," siger Torben Povlsen til Landbrugsavisen.dk.

Formanden siger, at dyrskuet i 1990’erne overvejede at flytte til et andet område. Dengang var beregningerne, at det ville koste et ’pænt tocifret millionbeløb’ at sikre faciliteter det nye sted. Der skal laves en kørefast plads, veje, indhegninger, stalde, andre bygninger samt nedgravning af el og vand.

"Det Fynske Dyrskue har ikke en formue, der gør, at man kan investere 18 til 25 mio. i en ny dyrskueplads. Det Fynske Dyrskue har over årene puttet penge i at gøre pladsen så god som muligt. Kommunen har valget mellem enten at lukke os eller at stille tilsvarende faciliteter til rådighed et andet sted. Det er så det, som diskussionen nok skal gå på," siger Torben Povlsen.

"Hvis vi ikke kan lave et dyrskue, der er mindst lige så stort, så er der ikke belæg for at flytte, for vi laver et dyrskue lige nu, hvor det lige går i balance. Hvis vi får mindre plads eller dårligere forhold, så er det ikke muligt for os at lave et dyrskue."

"Det er ikke kun dyrskyet, det drejer sig også om. Det er også Grøn Koncert og nogle af de andre events, der drager fordel af dyrskuepladsen," siger formanden.

Kommunens by- og kulturudvalg skal diskutere OB's forslag de kommende måneder.

På Facebook er der oprettet en protestgruppe mod OB's forslag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle