Lige nu sender Danish Crowns slagteri i Blans 700 ton saltet bacon til England om ugen, men fremover ønsker man også at kunne røge bacon ved slagteriet ved Sønderborg.
"Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen," siger Søren F. Eriksen, direktør for Pork B2B hos Danish Crown i en pressemeddelelse.
Danish Crown investerer cirka 70 mio. kr. i anlægget, den største investering i et svineslagteri i ni år. Man formoder, det skaber otte til 10 nye arbejdspladser.
Den nye afdeling på 1500-2000 kvadratmeter vil stå færdigt i slutningen af næste år.
Fabriksdirektør i Blans Ole Carlsen er glad for den nye investering.
"Vi er stolte over, at der investeres så stort i vores slagteri. Vi har jo råvarerne i forvejen, så jeg synes, det er en oplagt investering, som giver god mening. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med de nye aktiviteter," siger Ole Carlsen.
Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling.
Relaterede artikler
Kommentarer