Danish Crown tidobler slagtesvinsproduktion uden antibiotika

Danish Crown øger produktionen fra 200 til 2.000 grise om ugen. Hele produktionen eksporteres til USA.

Siden 1. januar 2015 er det gået stærkt for nicheproduktet »opdrættet uden brug af antibiotika« hos Danish Crown.

Danish Crowns forsøg med produktion af grise uden brug af antibiotika startede 1. januar 2015 med to svineproducenter på Bornholm, der har leveret omkring 200 slagtesvin ugentligt under forsøgsordningen.

Nu udvides forsøgsordningen med en række jyske besætninger, der skal få den samlede mængde op på 2.000 svin om ugen.

»De første nordjyske besætninger er ved at lægge deres produktion om nu,« fortæller underdirektør Søren Thinggaard, Danish Crown.

Selskabet oplyser, at der har været pæn interesse for at lægge om til at opdrætte grise uden brug af antibiotika.

Når de nordjyske svineproducenter har omlagt deres produktion, bliver Danish Crowns produktion af grise, opdrættet uden brug af antibiotika, næsten lige så stor som Frilands produktion af økologiske grise.

Eksport

Indtil videre afsættes stort set alt kød opdrættet uden brug af antibiotika til USA.

»Amerikansk svineproduktion har et andet forhold til at bruge antibiotika end for eksempel danske svineproducenter. Det opponerer nogle amerikanske forbrugere imod,« siger Søren Thinggaard.

Danish Crown kalder kødet »opdrættet uden brug af antibiotika« i stedet for antibiotikafri. Det er for at markere, at alt dansk svinekød er fri for antibiotika, selvom der kan have være anvendt antibiotika i produktionen.

Læs mere i LandbrugsAvisen, der udkommer fredag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle