Danish Crown: Vi investerer på Bornholm

Danish Crown ser ingen grund til at komme med dommedagsprofetier for Bornholms svineproduktion, efter stor svineproducent er lukket ned.

Ro på. Det går fremad.

Sådan lyder budskabet fra Jens Hansen, pressechef ved Danish Crown, efter øens største svineproducent har lukket ned for produktionen af 50.000 smågrise.

"Det er klart, at vi er kede af, at man nu står i den situation på Bornholm, men det er også vigtigt at trække vejret og lade være med at have alt for travlt med dommedagsprofetier," siger Jens Hansen.

Andelsslagteriet har lavet en aftale med svineproducenterne om, at de skal øge leverancen af grise med 50.000 årligt. Ellers skal svineproducenterne betale 15 øre tilbage pr. kg.

Arla: Øget produktionsfald kan skabe fedt-mangelKvæg 20. oktober · 16:12

"Det heldige i denne situation er, at de er godt på vej i Bornholm. De er kommet langt, og der er rigtig meget grøde i det derovre," siger Jens Hansen med henvisning til både udvidelse af produktion og nytænkning af produkter.

En del af aftalen er også, at Danish Crown skal investere i slagteriet i Rønne.

"Vi har allerede på nuværende tidpsunkt gennemført en række moderniseringer og forbedringer – og vi har mere på vej. Umiddelbart ændrer dette ikke noget på den plan," siger Jens Hansen.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Danskerne spiser årligt 28 kilo kylling. Kyllingen er også et kælenavn for en kendt sportsatlet. Hvilken?

  • En tennisspiller

  • En fodboldspiller

  • En cykelrytter

  • En bokser

Det var rigtigt

Det var forkert