Danish Crown: Vi vil ikke investere direkte i dansk svineproduktion

Vertikal produktion, hvor slagteriet er med til at fylde de tomme svinestalde, er ikke en farbar vej i Danmark, mener Danish Crown.

Spansk svineproduktion er i løbet af de sidste få år tordnet frem og har overtaget den tyske førsteplads som EUs førende slagtesvineproducent. En kombination af et attraktivt hjemmemarked, eksportmuligheder, god plads og lave lønninger har gjort den spanske gris til det store dyr i åbenbaringen, når man taler europæisk svineproduktion. Tilsyneladende er der spanske grise her, der og allevegne. Også på det japanske marked, hvor Danmark traditionelt står stærkt, måtte de rød-hvide grise i en nylig eksportstatistik se sig slået af de gul-røde fra Spanien. En udvikling, som man i Danish Crown holder øje med og har respekt for, men ikke umiddelbart har lyst til at kopiere:

»Det spanske system, hvor man har foderproducenter, svineproducenter, slagterier og forædling integreret i en fælles streng, har da klart været en succes i Spanien,«, indrømmer direktør Jais Valeur, Danish Crown, og tilføjer:

»Danish Crown har som selskab en relativ beskeden egenkapital på syv milliarder kroner. Men dansk svineproduktion mangler måske noget i nærheden af et tre-cifret milliardbeløb, så der vil et par milliarder fra Danish Crown ikke flytte nogen verdens ting. Det vil til gengæld svække Danish Crown,« mener Jais Valeur.

»I Danish Crown skal vi fortsætte med en stærk ejerservice i form af rådgivning og andre tiltag, der forbedrer effektiviteten og hjælper landmanden på den måde. Vi skal ikke ind og drive landmandens forretning«, fastslår Jais Valeur.

I Danmark er DLG involveret i smågriseproduktion i aktieselskabet DanPiglet. Selskabet er tabsgivende og DLG forventer at sælge det fra i løbet af 2016.

Læs LandbrugsAvisen 29. april, hvor vi bringer et portræt af Danish Crowns nye topchef.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle