Dansk agroproducent satser på eksport

Danbox vil udbrede kendskabet til firmaets klimapavilloner og -containere og vil via EuroTier-messen i Tyskland i efteråret forsøge at slå igennem på det tyske marked.

Klimapavillonerne fra Danbox er i høj kurs blandt danske svineproducenter. Gennem tiden er flere end 1.000 klimapavillioner og -containere sendt ud fra fabrikken i Langå.

Eksporten har været begrænset hidtil, men direktør og ejer af Danbox, Tyge Hvass, oplyser, at firmaet i år som noget nyt vil forsøge at gå mere i offensiven på det tyske marked og etablere et eksportmarked.

Det skal ske gennem den tyske stormesse EuroTier.

»Vi har tilmeldt os EuroTier i efteråret for at markedsføre os i forhold til det tyske marked. Eksport er vi efterhånden ved at være rustet til,« siger Tyge Hvass, der i disse dage deltager på FarmerTech.

Hidtil har firmaet ikke satset på eksport, men alligevel haft et mindre salg af klimapavilloner til Norge og den nordlige del af Tyskland.

Tagrende-helten udvikler effektiv skårløfterMark · Teknik 28. juli · 10:43

»Vi har ikke så mange kunder sydfra, men det vil vi gerne have ændret på i år,« siger Tyge Hvass.

Det hjemlige marked er han sådan set tilfreds med. Den overvejende del af salget af klimapavilloner og -containerne til smågrise sker via leasing over fem år.

Men der er også rift om de containere, der er brugte.

»Der er også salg i brugte containere og pavilloner, fordi nogle afhænder deres gårde, andre oplever ændret behov,« siger Tyge Hvass og fortsætter:

»Selv om de måske er to-fem år gamle, så er det normalt med en pris omkring to tredjedele af nyprisen.«

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu