DC har tabt pusten på sit vigtigste marked

Den løbende indtjening lever ikke op til forventningerne, siger Danish Crowns formand, Erik Bredholt, om baggrunden for Tulipchefens fratræden.

»Det britiske marked er meget vigtig for os. Så vigtigt, at vi har valgt at reagere på svaghedstegn.«

Det siger formanden for Danish Crown, Erik Bredholt, som forklaring på, at selskabet i dag, onsdag, har taget afsked med Group Executive Vice President Flemming N. Enevoldsen, der siden 2012 har været øverste chef for datterselskabet Tulip Ltd. UK.

»Vi har oplevet, at DC har mistet konkurrencekraft på det meget konkurrenceprægede britiske marked, og vi har oplevet, at den løbende indtjening ikke har levet op til forventingerne,« siger Erik Bredholt.

»På det seneste er der så opstået en uenighed mellem bestyrelsen og Flemming Enevoldsen om strategien for at ændre situationen med tab af konkurrencekraft.«

»Man har et kæmpe ansvar, når man sidder bag rattet i en stor traktor«Teknik 8. december · 10:26

Hvori uenigheden om strategien nærmere består, ønsker Erik Bredholt af konkurrencehensyn ikke at oplyse, og han ønsker heller ikke at udpege særlige dele af selskabets britiske virksomhed som mere problematiske end andre. Tulip Ltd, har 15 produktionssteder og beskæftiger cirka 5.900 personer.

»Vi står ikke overfor at afskedige et stort antal medarbejdere, men vi vil foretage en række driftsmæssige tiltag i virksomheden for at øge effektiviteten, og vi vil fra dansk side understøtte driften af Tulip Ltd. mere, end vi har gjort hidtil,« siger Erik Bredholt.

Det britiske marked er med en omsætning på 11,8 mia. kr. DC’s største - betydeligt større end det danske.
»Det kinesiske marked har på det seneste overhalet UK med et mulehår, men vi har en fast plan om at indhente det tabte. Og det gør vi,« siger DC’s formand.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

I julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm" får lænkehunden ekstra?

  • Risengrød

  • And

  • Gås

  • Sul

Det var rigtigt

Det var forkert