Eva Kjer: Urealistisk at fjerne MRSA nu

Eva Kjer Hansen siger, at det ikke er muligt at fjerne MRSA endnu.

Tirsdag eftermiddag erklærede Eva Kjer Hansen (V), at det ikke er muligt at fjerne MRSA CC398 fra danske svin, skriver Politiken.dk.

"På nuværende tidspunkt er det urealistisk at sige, at vi kan nå i mål med at få MRSA-fri besætninger," sagde fødevareminister Eva Kjer Hansen på et samråd om rigsrevisionens kritik af regerings MRSA-håndtering.

Også forhenværende fødevareminister Dan Jørgensen (S) mente, at det ikke var hensigtsmæssigt at iværksætte omfattende MRSA-saneringer.

Landmand pløjer med heste - han er 80 år! 7. december · 11:25

Eva Kjer Hansen siger, at ingen lande endnu har fundet løsningen, eftersom der mangler viden om smitteveje - og at problemet kræver en EU-indsats.

Som Landbrugsavisen.dk har berettet, har Norge ikke haft held med deres dyre forsøg på at udrydde MRSA. De norske myndigheder har meldt ud, at de var ved at nå i mål, for så senere at fortælle om nye MRSA-forekomster.

Maria Reumert Gjerding, Enhedslistens fødevareordfører, mener, at smågrise skal have lov til at die mindst syv uger for at nedsætte antibiotikabehovet. Derudover foreslår hun at starte med gøre avlsgrise MRSA-fri.
"Der er den forskel på dig og mig, at jeg ikke handler på følelser. Jeg handler på faglig viden, og vi har altså ikke den nødvendige viden til at gennemføre de ting, du foreslår. Derfor kan jeg ikke have en målsætning om at gøre besætningerne MRSA-fri - det er urealistisk. Jeg vender tilbage, hvis jeg kommer til at tro på, at det kan lade sig gøre," replicerede fødevareministeren til Enhedslistens ordfører.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvornår havde vi sidst landsdækkende hvid jul i Danmark? 

  • 2010

  • 2008

  • 2006

  • 2004

Det var rigtigt

Det var forkert