Adgang til arealer med frugttræer, graner, popler og jordskokker. Og mulighed for at rode på 60 kvadratmeter i et tykt lag flis. Det er nogle af de faciliter, som Danmarks største økologiske svineproducent med en produktion på 40.000 smågrise byder sine grise på bedriften i Vestjylland. Det skriver Jyllands-Posten.
Bertel Hestbjerg, der har udmeldt sig af Danish Crown med virkning fra oktober 2016, og i stedet vil levere kødet direkte til supermarkedskæden Coop, fortæller, at de forkælede wellness-grise sælges som varmt brød. Efterspørgslen på økologisk svinekød er vokset eksplosivt, og afregnes nu med ca. 2500 kr. pr. gris. Til sammenligning er afregningen for en konventionel gris ca. 750 kr.
Bertel Hestbjerg er ved at opbygge et såkaldt øko-plus koncept, som indebærer at grisene får ekstra meget velfærd. Konceptet er en test af hvor meget mere man kan hæve velfærden og stadig få forbrugere til at betale hvad det koster. Og indtil Indtil videre er der ingen problemer med at finde kunder, skriver Jyllands-Posten.
Kommentarer