Mange slagtesvineprojekter på vej

Gråkjær melder om stor interesse for at bygge slagtesvinestalde. Det er den kommende moderniseringsstøtteordning, der bidrager til interessen.

Den kommende moderniseringsstøtteordning, som giver tilskud til opførelse, renovering eller tilbygning af slagtesvinestalde, kan mærkes hos Gråkjær.

En stribe svineproducenter står ifølge projektkonsulent Jens Jepsen klar til at investere i nye slagtesvinestalde.

»Vi har mange gode store slagtesvineprojekter på tegnebrættet. Det er projekter på typisk 3.000 til 5.000 stipladser,« siger projektkonsulent Jens Jepsen, der er med på Gråkjærs stand på FarmerTech.

Han oplyser, at staldprojekterne både omfatter slagtesvineproducenter, der ønsker at skrue op for kapaciteten, men også soholdere, som arbejder på at få en integreret produktion.

Den store interesse kommer oven på en periode, hvor aktiviteten har været yderst begrænset.

»Man har et kæmpe ansvar, når man sidder bag rattet i en stor traktor«Teknik 8. december · 10:26

»Perioden her i foråret og frem til sommeren 2016 har været den værste, vi har oplevet under den nuværende krise,« siger Jens Jepsen.

Han ser frem til, at moderniseringsstøtteordningen lanceres - efter planen 15. maj.

»Vi er rigtig glade for, at der nu er meldt en dato ud. Ordningen løber 15. maj og to måneder frem, men min bekymring er, at ordningen er for lang tid om at give tilsagn om pengene. Det vil vi gerne undgå,« siger Jens Jepsen.

Han opfordrer alle interesserede ansøgere til at have byggetilladelse, miljøgodkendelse og finansieringen på plads, når de ansøger moderniseringsstøtteordningen.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

I julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm" får lænkehunden ekstra?

  • Risengrød

  • And

  • Gås

  • Sul

Det var rigtigt

Det var forkert