MRSA-kur: Simpel metode dræber multiresistente bakterier

Amerikanske forskere har opdaget en simpel metode til at slå multiresistente bakterier - MRSA - ihjel.

Tre gamle antibiotika viser sig nu at have en kombinationseffekt mod MRSA.

Det skriver Videnskab.dk.

I en ny undersøgelse har amerikanske forskere slået den frygtede MRSA ihjel med tre 'gamle' antibiotika, man i årtier ikke troede stadig havde en effekt på MRSA.

Kombinationen af de tre forskellige antibiotika slog ikke bare de resistente bakterier ihjel, men der ser også ud til at bakterierne ikke udvikler resistens mod den nye behandling.

”Denne kombination af tre forskellige antibiotika slår effektivt bakterierne ihjel og ser tilmed ud til at forhindre dem i at blive resistente. Vi har altså nu en behandling, som øjeblikkeligt kan gøre noget ved problemet med MRSA og tilmed redde liv,« fortæller lektor Gautam Dantas fra Washington University i en mail til Videnskab.dk.

Den nye opdagelse er publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Chemical Biology.

Ifølge Hanne Ingmer fra  Institut for Veterinær Sygdomsbiologi på Københavns Universitet er det nye studie rigtig spændende, da man kan bruge allerede godkendte antibiotika til at bekæmpe MRSA med.

Hun forsker selv i MRSA og ser det som meget centralt, at det ser ud til at bakterierne ikke udvikler resistens mod kombinationsbehandlingen.

”Studiet peger på det vigtige perspektiv, at vi ikke skal smide vores gamle antibiotika bort. Det åbner også op for, at man skal til at lede efter flere kombinationer af antibiotika, som kan anvendes til at bekæmpe resistente bakterier med. Der er et meget stort potentiale i det her,« siger Hanne Ingmer.

Kombinationseffekten fungerer fordi bakterierne kun kan opretholde resistens mod ét af antibiotikaene, hvilket giver de to andre antibiotika muligheden for at komme ind og slå bakterien ihjel. Samtidig skal man bruge mindre antibiotika.

De gode resultater blev udført på mus, men fordi alle tre former for antibiotika allerede er godkendte vil der højst sandsynligt ikke være store problemer ved at få behandlingen godkendt til mennesker.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle