Nyt selskab skal hente milliarder på salg af svinegener og avlsdyr

Med et nyt samarbejde omkring DanAvl vil danske svineproducenter fordoble eksporten af danske svinegener og avlsdyr til hele verden. Målet er at det skal ske inden for fem-seks år.

Der er milliardstor efterspørgsel på svinegener og avlsdyr, og danske svineproducenter vil nu have en endnu større del af kagen. Der for skal et nydannet DanAvl-selskab i fremtiden sørge for at danske svineproducenter fordobler værdien af eksporten af svinegener og avlsdyr til hele verden.
 ”Vi kan noget helt særligt i Danmark, når det kommer til at lave gode gener i svineproduktionen. Det er resultatet af årtiers organisering af avlsarbejdet og det stærke sammenhold mellem danske svineproducenter, som i fællesskab står bag udviklingen af genetikken”, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen
I dag sælger DanAvl 400.000 avlsdyr og to millioner sæddoser på eksportmarkederne i primært Nordeuropa. Med salget på hjemmemarkedet oven i sikrer det selskabet en omsætning på ca. to milliarder kroner årligt.

Samarbejde vil fordoble omsætningen
Det nye samarbejde betyder, at alt salg og produktion nu samles omkring et nydannet DanAvl-selskab med Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, som majoritetsejer. Selskabet vil fremover varetage den samlede afsætningsopgave direkte eller via agenter og samarbejdspartnere.
Minoritetsejerne i det nye selskab er salgsselskabet DanBred International – der ejes af danske avls- og opformeringsbesætninger - samt SPF-Danmark, der indskyder dets aktiviteter omkring avlsmateriale i det nye selskab.
”Med det nye samarbejde cementerer og videreudvikler vi vores position på de globale markeder for svinegenetik. Målet er, at vi i løbet af de næste fem-seks år fordobler vores eksport og udvider markederne i hele verden. Det skaber værdi for kunder, samarbejdspartnere, leverandører og ejere – herunder den danske svineproduktionssektor som helhed, som står bag de allerede opnåede resultater”, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Svineproduktion, Erik Larsen.

Potentiale skal udnyttes bedre
I løbet af de kommende måneder ventes de endelige aftaler om den nye model at blive indgået på basis af en allerede indgået rammeaftale.
”Vi har på det seneste konstateret, at vi ikke har kunnet udnytte markedspotentialet godt nok. Årsagen er en utidssvarende forretningsmodel, og det er det, vi retter op på med dette nye samarbejde. Med den nye DanAvl-model er det nu lykkes at skabe opbakning omkring en klar og fremtidsrettet struktur, som vi har store forventninger til i den danske svinesektor”, siger Erik Larsen.”
Arbejdet med etablering af den nye struktur vil strække sig ind i 2016.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle