Rabobank: Svinepriserne når bunden de næste måneder
Den hollandske storbank forudser et fortsat svagt svinemarked.

Rabobank: Svinepriserne når bunden de næste måneder

Den hollandske storbank forudser et fortsat svagt svinemarked.

Første kvartal vil byde på et fortsat svagt svinemarked, spår Rabobank i deres nyeste kvartalsprognose.

Banken beretter, at deres fem nations-indeks - der dækker EU, USA, Brasilien, Kina og Canada - viser, at slagtesvinepriserne vil ramme bunden i løbet af de kommende måneder. I andet kvartal vil priserne blive understøttet, grundet sæsonudsving, vurderer banken videre.

Ifølge banken er prisfaldet, som var i sidste del af 2015, værre end ventet.

"Den seneste positive udvikling for efterspørgsel og pris i importlandene vil begynde at understøtte priserne i eksportlandene i løbet af 1. kvartal," siger Albert Vernooij, analytiker for animalsk protein ved Rabobank.

Kina

I Kina ventes importen yderligere at stige, understøttet af stærke indenlandske priser og yderligere nedgang i svinebestanden i 2016, drevet af strengere miljøregler.

Video: Kun fem måneder til høst - så glad er syngende John Deere-traktorførerMark 24. februar · 09:31

USA

Væksten i svineproduktionen i USA - der er kommet tilbage efter PED-udbrud - ventes at bremse op. Lave priser betyder, at USA igen vil eksportere større mængder. 

EU

Ifølge Rabobank vil prisunderstøttelsen, EU-markedet har oplevet i det første uger af januar, vende igen, efter EU har stoppet  den meget populære ordning.

"En genåbning af ordningen vil være afgørende for yderligere at støtte markedet," skriver Rabobank.

Brasilien

Både hjemmemarkedet og eksporten understøtter den brasilianske svineproduktion, men der ventes ikke prisstigninger, eftersom de lave internationale priser og en svag økonomi i Brasilien presser prisen.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Seneste videoer

Se alle