Rabobank: Svinepriserne når bunden de næste måneder

Den hollandske storbank forudser et fortsat svagt svinemarked.

Første kvartal vil byde på et fortsat svagt svinemarked, spår Rabobank i deres nyeste kvartalsprognose.

Banken beretter, at deres fem nations-indeks - der dækker EU, USA, Brasilien, Kina og Canada - viser, at slagtesvinepriserne vil ramme bunden i løbet af de kommende måneder. I andet kvartal vil priserne blive understøttet, grundet sæsonudsving, vurderer banken videre.

Ifølge banken er prisfaldet, som var i sidste del af 2015, værre end ventet.

"Den seneste positive udvikling for efterspørgsel og pris i importlandene vil begynde at understøtte priserne i eksportlandene i løbet af 1. kvartal," siger Albert Vernooij, analytiker for animalsk protein ved Rabobank.

Kina

I Kina ventes importen yderligere at stige, understøttet af stærke indenlandske priser og yderligere nedgang i svinebestanden i 2016, drevet af strengere miljøregler.

Alle chefer i NaturErhverv siger 'nej tak' til udflytning 6. december · 07:19

USA

Væksten i svineproduktionen i USA - der er kommet tilbage efter PED-udbrud - ventes at bremse op. Lave priser betyder, at USA igen vil eksportere større mængder. 

EU

Ifølge Rabobank vil prisunderstøttelsen, EU-markedet har oplevet i det første uger af januar, vende igen, efter EU har stoppet  den meget populære ordning.

"En genåbning af ordningen vil være afgørende for yderligere at støtte markedet," skriver Rabobank.

Brasilien

Både hjemmemarkedet og eksporten understøtter den brasilianske svineproduktion, men der ventes ikke prisstigninger, eftersom de lave internationale priser og en svag økonomi i Brasilien presser prisen.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Untitled image

Hvad er navnet på den traditionsrige kålsort, der spises som tilbehør til julemiddagen?

  • Hvidkål

  • Rødkål

  • Grønkål

  • Brunkål

Det var rigtigt

Det var forkert