Sløv svineeksport for USA og Canada

To af Danmarks konkurrenter på svineekportmarkederne, USA og Canada, vækster kun i begrænset omfang.

Danmarks eksport af svinekød ser ikke ud til at blive voldsomt truet af lande som USA og Canda. Ifølge organisationen AHDB kan de amerikanske svineproducenter se tilbage på et år, hvor eksporten blot er steget to procent til godt 1,5 mio. tons. Var det ikke for en slutspurt i årets sidste tre måneder, hvor eksporten steg med ni procent i forhold til tredje kvartal, kunne året have sluttet i et minus på eksportsiden.

Den største mængde af det amerikanske svinekød afsættes til nabolandet Mexico, der har aftaget 35 procent af den totale amerikanske eksport.

Kina, som mange sætter deres lid til som svinekødsimportør, er på den amerikanske rangliste droppet ned som den blot femtestørste aftager. Der er tale om et fald i volumen på 10 procent.

Japan gik samme vej som Kina, men sydkoreanerne har smag for det amerikanske svinekød. Her var tale om en ekportstigning på 30 procent.

Den gennemsnitlige enhedspris er opgjort til 0,63 dollars - et fald på 19 procent fra 2015 til 2014. Eksportværdien af svinekød svarer til fire mio. dollars.

Kommune forbyder syv landbrug at sprøjteMark 26. maj · 16:06

De canadiske svineproducenter blev hårdt ramt af den russiske lukning for import af svinekød og mistede over 10 procent af eksporten på den konto. Rusland var tilbage i 2014 Canadas tredjestørste eksportmarked.

Canada har i mellemtiden fundet andre aftagere af svinekød - USAs import af canadisk svinekød er steget 10 procent og aftager nu samlet set 40 procent af al canadisk svinekød, der eksporteres.

Mexico, Kina og Japan og Sydkorea aftog også alle mere canadisk svinekød i 2015 end året før. Eksporten steg samlet 1,3 procent til 891.000 tons.

Værdien af det eksporterede canadiske svinekød faldt med otte procent til 2,1 mia. dollars.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Landbrugsskole

Hvilken skole fusionerede sammen med Høng Landbrugsskole i 2005 til Landbrugsskolen Sjælland?

  • Sydsjællands Landbrugsskole

  • Roskilde Tekniske Skole

  • Der var ingen fusion, skolen skiftede bare selv navn

  • Lyngby Landbrugsskole

Det var rigtigt

Det var forkert