Slagteris udvidelse møder modstand

Lokalpolitikere udtaler sig skeptisk om Sevel Slagteris udvidelsesplaner.

Sevel Slagteri meldte for et år siden ud, at de vil øge kapaciteten fra slagtning af 1600 søer til 2200 om ugen. Det har dog mødt modstand fra naboer. Det skriver Skive Folkeblad.

Lokalplanforslaget har været i borgerhøring - og i december var der et borgermøde. Om få uger skal politikerne i Teknisk Udvalg i Holstebro Kommune tage stilling til sagen.

Slagteriet ligger i udkanten af landsbyen Sevel i Holstebro Kommune. Lugten fra svie-ovn og skoldekar vil kræve, at slagteriet får opført en skorsten på 18 til 20 meter. Lokale er ærgerlige over, at den vil kunne ses fra den nærliggende Hellesø. Der er ligeledes utilfredshed med larm og lugt.

Lynnedslag kan have dræbt 322 rensdyr i Norge 29. august · 05:59

Radikale og socialdemokratiske byrådsmedlemmer fra kommunen - der har en socialdemokratisk borgmester - har udtalt sig skeptisk om udvidelsen.

"Jeg vil godt pointere, at det er vigtigt for mig at få lavet en grænse og få det meldt ud, således at ledelsen ved, hvor meget virksomheden må producere, støje og bygge, og at den ikke skal forvente, at dette bliver ændret i fremtiden.

Så må virksomheden -som alle andre -flytte til et industriområde," siger det radikale byrådsmedlem Torben Gudiksen til Skive Folkeblad.

Fakta

Sevel Slagteri A/S blev grundlagt i 1976. Aktiemajoriteten i Sevel Slagteri A/S er siden 2013 ejet af far og søn, Henrik og Søren Westergaard, der kommer fra Sunds. De har tidligere drevet firma med eksport af søer til slagtning i Tyskland.

Slagteriet har 24 medarbejdere.

Sevel Slagteri A/S er en mellemstor leverandør af fersk kød.

Dets mål er at levere halve sider og basisudskæringer af svin, kvæg og lam til det nationale og internationale marked og at opretholde en tæt kontakt til et fast net af leverandører og kunder. På det danske marked er Sevel Slagteri leverandør til detailhandelen, grossister og opskæringsvirksomheder over hele landet.

Slagteriets kreds af leverandører driver deres produktion indenfor en radius på ca. 70 km fra slagteriet.

Tip os

Kommentarer

Forsiden lige nu

Quiz

Landbrugs Quiz

Hvad kaldes dagen hvor man kan kan se økologiske køer komme på græs for første gang efter vinteren?

  • Økodag

  • Koens dag

  • Danse dag

  • Guffe dag

Det var rigtigt

Det var forkert