Slagterierne i Holstebro Kommune har fart på og vil gerne slagte mere. De to private slagterier, Sevel og Moesgaard Meat, har nemlig begge søgt myndighederne om at kunne tage flere dyr ind hver uge.
Naboernes modstand er både i Sevel og Naur højlydt. Alligevel håber begge virksomheder, at godkendelserne i form af ny lokalplan og miljøtilladelse vil gå igennem i løbet af efteråret.
»Vi søger om at kunne få antallet af slagtninger op på et andet niveau, fra 1.500-1.600 søer ugentligt til mellem 2.000 og 2.200,« fortæller Niels Lykke Iversen, som er ansvarlig for slagtningen af søer i H&S Westergaard, der ejer Sevel Slagteri.
»Vi ved, at råvaregrundlaget er der, til at vi kan slagte flere, når vi får tilladelsen. Vi er stærke på smågrise og vil gerne aftage slagtesøerne og sikre en god service til vore producenter,« siger han.
Siden overtagelsen af Sevel Slagteri for to år siden er der investeret op mod 7 mio. kr. i produktionen.
Også Moesgaard Meat arbejder med en produktionsudvidelse, hvis kommunens tilladelse går igennem.
Her ønsker direktør Jess Haahr Pedersen dog ikke at kommentere udvidelsesplanerne til LandbrugsAvisen på nuværende tidspunkt.
Tidligere har han udtalt til Dagbladet Holstebro-Struer, at udvidelsen skal fordoble produktionen til 100 ton per dag i Naur.
Faktaboks
Sevel og Moesgaard
- Sevel Slagteri slagter søer, der sælges i halve kroppe på det tyske marked.
- Er ejet af H&S Westergaard.
- Moesgaard Meat er ejet og drevet af Jess og Per Due Haahr Pedersen.
Kommentarer