Smithfield Foods, der angiveligt er verdens største svineproducent med 880.000 søer under staldtag, har nu lanceret en produktionslinje med grise opdrættet uden brug af antibiotika.
Bacon, pølser og fersk svinekød fremstillet uden det udskældte antibiotika sælges under brandet Pure Farm.
Med Pure Farm garanterer Smithfield Foods, at grisene er produceret efter de højeste stadarder foreskrevet af det amerikanske landbrugsministerium, USDA.
Det indebærer, at alle grise er produceret uden brug af antibiotika og uden vækstfremmere som ractopamine, hormoner eller andre kunstige tilsætningsstoffer, ifølge globalmeatnews.com
"Vi har forstået forbrugerne"
Den nye produktionslinje understreger Smithfields ledelsespraksis i at håndtere antibiotika i produktionen og opfylder målene for gennemsigtighed i produktionen, hedder det fra firmaet.
"Pure Farm-brandet er ideelt for familier, som gerne vil nyde svinekød af høj kvalitet og fremstillet uden brug af antibiotika," siger adm. direktør Ken Sullivan, Smithfield Foods til globalmeatnews.com, og firmaet understreger, at den nye produktionslinje viser, at branchen har forstået at forbrugernes præferencer ændrer sig.
Danish Crown har som bekendt også en produktion af grise fremstillet uden brug af antiobiotika, såkaldte OUA-grise. Svinekødet fra denne produktion ender alt sammen på det amerikanske marked, enten som direkte eksport eller via et tredjeland.
Danish Crown producerer pt. cirka 3.000 OUA-grise om ugen.
Relaterede artikler
Kommentarer