Sojapriser i fald efter afgrøderapport

USDA's månedlige WASDE-rapport er prisnegativ med opjustering af slutlagerne.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

April måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium, USDA, bød på opjustering af slutlagerne for både hvede, majs og soja.

Areal- og tilplantningsrapporten fra ultimo marts havde lagt i kakkelovnen til en justering af de amerikanske lagre, og derfor var den prisnegative reaktion begrænset.

Hvede

Hvede fik en opjustering af både startlagre, produktion og mindre forbrug. Der er tale om mindre forbrug i EU og i USA end forudsagt i sidste rapport og resultatet er en opjustering af slutlagerne på 2,3 mio. ton.

Majs

Majs får løftet den globale produktion med 4,4 mio. ton. Årsagen skal primært findes i Sydamerika, hvor de første høstresultater fra Argentina ser højere ud end forventet, og Brasilien, der har udsigt til et større areal med nr. 2 afgrøde majs efter soja. Brasilien ser ud til at lande en rekordstor majshøst på i alt 93,5 mio. ton og med et rekordstort udbytte pr. hektar på 5,4 tons pr. hektar. Forbruget opjusteres en anelse så de globale slutlagre opjusteres med 2,3 mio. ton.

Soja

Sojalagerne får ligeledes en opjustering, hvor især Brasiliens avl opjusteres til i alt 111 mio. tons fra 108 mio. tons i sidste rapport. Den stigende globale produktion og faldende priser får USDA til at opjustere Kinas og EU's import. De globale slutlagre stiger med 4,59 mio. tons.

Prismæssigt var det soja der ændrede sig mest efter rapporten og faldt -0,5 % på maj-terminen.

Rapporten var alt i alt en bekræftelse af en meget god forsyning af både hvede, majs og soja. Sidste års store kornavl på den nordlige halvkugle har fået selskab af en rekordhøst i Australien, Brasilien og en god høst i Argentina.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle